top of page
Aardpen slaan in Maastricht

Aardpen slaan in Roermond!

Op zoek naar extra veiligheid voor uw elektrische installatie of groepenkast in uw nieuwbouw- of bestaande woning? Het plaatsen van een aardpen biedt de benodigde beveiliging. Een aardpen voert ontsnappende stroom af naar de aarde, waardoor schade bij kortsluiting wordt voorkomen. Dit beschermt gebouwen en elektrische apparaten tegen overspanning, vooral in Roermond.

Wettelijke verplichtingen en cruciale maatregelen

Het belang van een aardpen in Roermond

Een correct geïnstalleerde aardpen is wettelijk verplicht in de meterkast en essentieel voor aardingsinstallaties. Zowel binnen als buiten uw woning zorgt een aardpen voor optimale veiligheid door stroom bij calamiteiten naar de aarde af te leiden. Als uw woning nog geen aardpen heeft, moet deze worden geïnstalleerd.

\

Moderne woningen zijn standaard uitgerust met deze verplichte veiligheidsmaatregel. Bij oudere panden kan dit echter anders zijn. Sinds het midden van de jaren '70 is het verplicht om bij de bouw van nieuwe woningen een aardpen te installeren. Dit heeft als doel de groepenkast te beschermen tegen kortsluiting en overbelasting, vooral in Maastricht.

Aardpennen slaan in Maastricht

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk

electricien 6.jpg

01

Kennismaking met de eigenaar en woning

Voor we starten, leren we uw huis of pand kennen en maken we een plan op basis van uw behoeften en inspectie van de installatie.

electricien 7.jpg

02

Maatwerk elektrische oplossingen

We ontwikkelen een op maat gemaakt plan dat is afgestemd op uw specifieke elektrische behoeften en financiële mogelijkheden.

electricien 8.jpg

03

Deskundige elektriciens voor veilig vakwerk

Onze deskundige elektriciens garanderen vakmanschap en veiligheid, zodat uw project in goede handen is.

electricien 5.jpg

04

Grondige inspectie en nazorg

We voeren na afronding van het werk een grondige inspectie uit om te zorgen dat alles naar behoren werkt en aan uw verwachtingen voldoet.

wanneer moet u een aardpen slaan?

Onmisbaar onderdeel van huisbeveiliging

Wanneer moet u een aardpen slaan?

Een aardpen is, zowel binnen als buiten uw woning, van cruciaal belang voor de veiligheid. Bij calamiteiten leidt deze de stroom veilig naar de aarde. Als uw woning nog geen aardpen heeft, is het essentieel om er een te laten installeren.

Het plaatsen van een aardpen is een van de belangrijkste maatregelen om uw huis te beschermen tegen de gevolgen van kortsluiting en blikseminslag. Zonder een aardpen loopt u het risico dat uw huis onder stroom komt te staan, wat brand kan veroorzaken.

Door de aarding correct aan te sluiten en te monteren, blijft uw elektrische installatie veilig functioneren, zowel in bestaande als nieuwe woningen, zelfs bij blikseminslag en kortsluiting in Roermond.

De sleutel tot elektrische veiligheid

Hoe gaat het in zijn werk?

Aarding voorkomt dat een apparaat onder stroom komt te staan bij een defect. Bij een storing leidt het aardsysteem de stroom veilig naar de aarde, waardoor de stop in de meterkast doorslaat of de aardlekschakelaar de stroom uitschakelt.

Het slaan van een aardpen vereist de expertise en erkenning van een professionele elektricien. De bodemgesteldheid en de lagen van de grond spelen een cruciale rol bij het bepalen van de geschiktheid voor een aardpen. Een ervaren elektricien zal de bodem onderzoeken om de juiste lengte en dikte van de aardpen vast te stellen. Op basis van deze grondanalyse wordt de aardpen geïnstalleerd met de benodigde koppelstukken en aardingsdraad voor optimale veiligheid.

aardpen slaan in Maastricht

De werkwijze bij DES Elektrotechniek

Elektricien

24/7 Spoed elektricien

Voor dringende elektrische problemen, vertrouw op onze 24/7 spoed elektricien. Onze deskundige hulp staat klaar, dag en nacht, om snel en veilig elektrische noodsituaties op te lossen.

Betrouwbare elektricien in Maastricht

Betrouwbaar

Vertrouw op onze betrouwbare elektricien voor al uw elektrische behoeften. Met expertise en toewijding bieden we hoogwaardige diensten, van installaties tot reparaties.

Elektricien in Maastricht

Hoogwaardig gereedschap

Wij maken gebruik van hoogwaardig gereedschap voor elke klus. Van professionele handgereedschappen tot geavanceerde elektrische apparaten, wij bieden betrouwbare oplossingen.

Heeft u vragen over onze elektrische installaties of services? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op!

hoe diep meet een aardpen?

Meer dan 15 meter!

Hoe ver moet de aardpen de grond in?

Na een grondig bodemonderzoek bepaalt een elektricien de optimale diepte voor het slaan van de aardpen. De diepte, lengte en dikte van de pen zijn nauw met elkaar verbonden: hoe dieper de pen moet worden geslagen, des te langer en dikker hij moet zijn. Speciale moffen en koppelstukken maken het mogelijk om de aardpen tot meer dan 15 meter diep in de grond te brengen voor een effectieve werking.

De dikte van de aardpen is ook van cruciaal belang. De diepte bepaalt de dikte: hoe dieper de aardpen, hoe dikker hij moet zijn. Vervolgens wordt de aarddraad, die aan de aardpen is bevestigd, in de meterkast geïnstalleerd. Voorheen werd vaak een waterleiding in de badkamer gebruikt voor aarding vanwege de geleiding naar de grond. Vanwege striktere regelgeving is deze praktijk nu echter verboden en niet langer relevant.

Onze projecten

Hier zijn wij trots op!

Bij DES Elektrotechniek voeren we diverse projecten uit, van woningbouw en utiliteit. Ontdek snel onze succesvol afgeronde projecten en zie zelf de diversiteit van onze expertise!

DES Elektrotechnieken heeft deze bedrijven al voorzien van elektriciteit!

Bessems Marketing Maastricht
Maastricht Marketing

Onze diensten

Dit doen wij nog meer!